Onderhoudsvriendelijke planten

We kennen het allemaal, we dromen van een prachtige tuin met weelderige planten. Helaas hebben we niet zoveel tijd, om in onze tuin te werken. Hieronder vind je enkele suggesties van sierlijke onderhoudsvriendelijke planten, die goed groeien in onze West-Vlaamse grond.

Lavendel: Lavendel is een uitstekende keuze voor West-Vlaamse tuinen vanwege zijn droogtetolerantie en lage onderhoudsvereisten. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft slechts af en toe wat water nodig.

 

Sedum: Sedum is een vetplant die goed gedijt in droge omstandigheden en weinig water nodig heeft. Bovendien heeft deze plant weinig onderhoud nodig en kan hij zelfs groeien in arme grond.

Rozemarijn: Rozemarijn is een kruid dat goed gedijt in de volle zon en droge omstandigheden. Deze plant vereist weinig water en kan zelfs groeien in zanderige of rotsachtige grond.

Hosta: Hosta's zijn winterharde vaste planten die goed gedijen in de schaduwrijke gebieden van een West-Vlaamse tuin. Deze planten vereisen regelmatig water geven, maar verder weinig onderhoud. Hosta's zijn de ideale leefomgeving voor slakken, daarom zou je best slakkenkorrels strooien, als je niet wil dat heel je Hosta wordt opgegeten. 

Hebe: Hebe's zijn winterharde struiken die goed gedijen in de volle zon of halfschaduw. Deze planten vereisen slechts af en toe water geven en weinig onderhoud.

Lavatera: Lavatera's zijn winterharde struiken die goed gedijen in de volle zon en weinig onderhoud vereisen. Deze planten hebben regelmatig water nodig tijdens het groeiseizoen, maar kunnen de droge zomers van West-Vlaanderen goed doorstaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties. Voor meer info mag je mij altijd contacteren voor een bezoek ter plaatse of een vrijblijvende offerte!